2011-02-26

19 feb. -äventyrshelg





Pierre plockar upp oss strax efter tio, sen åker vi. Efter över en timmes bilfärd hamnar vi uppe i Dalslandaktivitetsland, klarblå himmel och strålande sol.
En liten äventyrs helg med tältning och en del aktiviteter. Vi slår upp ett militärtält med kamin på en halvö intill en sjö, guldläge.
Vi är fem pers och Pierre har förberett allt med mat och dryck, efter tältet är på plats är det lunch, grillade hamburgare och en liten öl på det.
Sen iväg på linbane-åkning, europas längsta, 600+ meter lång och 40 m över marken, en riktigt skön "resa".


På eftermiddag/kvällen är det vedhuggning till tältkaminen, badtunnan och mat-tältet, en tur på isen för att angling (is-fiske), bad i tunna och allmän avslappning, alla är lediga ett dygn från fruar och barn:) (vi räknade på att vi har 13 barn ihop).
Men fint ska det vara, på kvällen åt vi fläskfilè med potatisgratäng som värmdes över öppen eld, bad tunnan hade vi förberett 5 timmar tidigare med eldning och konstant påfyllnning av ved så vid åtta på kvällen var det varmt nog att hoppa i, kallt som f*n i luften ska tilläggas.. men vi satt i tunnan i över tre timmar. Tjöt och lite öl och med ljus från endast ficklampor och ljuslyktor, suveränt.
Ett tält med kamin krävs eldvakt för att hålla igång värmen, som värst var vi nere i ca 23 minus grader. Men kamin, renskinn som "golv", liggunderlag och sovsäckar gjorde ganska gott.
Jag fick ta skiftet mellan 02.00-03.00 sen av nån anledning mellan 06.00-07.00. en av oss slapp från eldvakten pga för mycket Jaegermeister, haha...




Inga kommentarer: